13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntonescu: Știu cât m-a costat, în imagine, alianța cu PSD

Antonescu: Știu cât m-a costat, în imagine, alianța cu PSD

Președintele PNL Crin Antonescu a susținut, astăzi, la congres, că este conștient de prejudiciul de imagine pe care i l-a adus alianța cu PSD, apreciind că întreg câștigul de pe urma acestei uniuni va rămâne al PNL și după ce USL își va încheia misiunea.

„Soluția alegerii uninominale era o soluție foarte, foarte comodă. (…) Pe mine ca lider nu m-au interesat niciodată soluțiile comode, m-au interesat soluțiile eficiente. Și de nu aleg nici acum soluția comodă, chiar cu prețul supărării unora, chiar cu prețul alimentării atacurilor de propagandă, aleg soluția pe care o consider eficientă. (…) Dacă aș fi ales soluția comodă, dacă nu aș fi înțeles, nu aș fi crezut ceea ce cred până la capăt că liderii și liderii unor partide sunt oamenii capabili să asume rațional și responsabil riscuri, dacă nu aș fi înțeles asta, în 2009 aș fi spus – ca alți – că partidul nu este în stare să susțină un candidat la prezidențiale. (…) Nu am făcut asta, mi-am luat riscul atunci, ca persoană, de a dispărea, nu doar din fruntea partidului, ci din viața politică, ci și deși știam câți suntem, cum suntem, ce putere avem, ne-am dus la acea bătălie. Eu personal am pierdut-o, PNL a câștigat-o“, spus Antonescu, citat de NewsIn.
De asemenea, liderul PNL a punctat că nicodată o persoană preocupată de soluții comode nu ar fi avut curajul să propună PNL o alianță oficială cu PSD. „Dacă aș fi vrut soluții comode, niciodată nu aș fi fost cel care să am curajul să vin în fața partidului și să vorbesc despre cea mai mare grozăvie pe care am putut-o să o imaginăm, noi, liberalii în 20 de ani și anume o alianță oficială, cu acte în regulă, o uniune cu PSD, niciodată un om preocupat de soluții comode nu ar fi făcut asta. Știu ce risc mi-am luat, știu cât m-a costat personal în imagine, astăzi PNL guvernează cu aproape 30% din Parlament, cu peste 30% din administrația publică locală. Câștigul a venit la PNL și va rămâne la PNL și atunci când USL își va încheia misiunea. Fie că Antonescu va fi președinte al României, fie că nu“, a mai declarat acesta, la Congresul PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS