13.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandalul cărnii de cal: Reuniune între guvernul francez şi specialiştii din industria cărnii

Scandalul cărnii de cal: Reuniune între guvernul francez şi specialiştii din industria cărnii

Guvernul francez va avea în această seară o reuniune de criză cu reprezentanţii organizaţiilor profesionale din industria cărnii, au anunţat ieri persoane din anturajul ministrului pentru Consum, în contextul în care scandalul cărnii de cal utilizate în preparate congelate ia amploare.

Potrivit agenţiei HotNews, reuniunea vizează „stabilirea trasabilitatii cărnii şi asigurarea că toate marfurile litigioase vor fi retrase”, împreună cu „reprezentanţii producatorilor, procesatorilor, marilor distribuitori şi cei ai industriei alimentare”, a declarat ministrul pentru Afaceri Agroalimentare, Guillaume Garot.

La reuniune vor participa de asemenea şi miniştrii responsabili pentru Consum si Agricultura, Benoit Hamon şi, respectiv, Stephane Le Foll.
Aproape toate principalele lanţuri de distribuţie franceze au retras ieri produsele litigioase, comercializate sub marca Findus sau a distribuitorilor.
Produsele au fost retrase „în urma unei neconformităţi de etichetare referitoare la natura cărnii”, bănuindu-se că în loc de carne de vită, în proporţii de până la 100%, s-a folosit carne de cal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS