10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateColumbia: Opt persoane rănite şi peste o sută de case avariate în urma unui cutremur cu magnitudine 7

Columbia: Opt persoane rănite şi peste o sută de case avariate în urma unui cutremur cu magnitudine 7

Un seism cu magnitudinea 7 care s-a produs ieri în sud-vestul Columbiei s-a soldat cu rănirea a opt persoane şi avarierea a 143 de locuinţe, informează Mediafax.ro citând un bilanţ oficial difuzat de autorităţi. Potrivit Agenţia naţională de gestiune a riscurilor (UNGRD), pagubele sunt concentrate în aproximativ 20 de localităţi din provinciile Valle del Cauca, Cauca şi Narino, unde a fost situat epicentrul acestui cutremur cu magnitudinea estimată la 6,9 grade de către Serviciului naţional de geologie şi 7 grade de către Centrul american de geofizică (USGS).

Bilanţul nu este încă definitiv, deoarece autorităţiile continuă să inspecteze zonele mai îndepărtate, a declarat pentru presă directorul UNGRD, Carlos Ivan Marquez, precizând că nu există „victime sau dispăruţi şi nici probleme grave”. Orice risc de tsunami în oceanul Pacific a fost, de asemenea, înlăturat, a declarat acesta.

Seismul s-a produs la o adâncime de 130 de kilometri, la ora locală 09:16 (16:16, ora României), având epicentrul situat la 199 de kilometri de Quito, în Ecuador, la 11 kilometri sud-vest de Pasto, în Columbia, şi la 20 de kilometri sud-est de Sandona (Columbia), potrivit institutului american USGS. Cutremurul a fost resimţit în mai multe regiuni ale Columbiei şi Ecuadorului, printre care şi capitalele Bogota şi Quito. Potrivit primelor bilanţuri difuzate de autorităţi, în Ecuador nu au fost semnalate victime sau pagube materiale importante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS