22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLăsaţi pe drumuri de nepotul poliţist

Lăsaţi pe drumuri de nepotul poliţist

O familie de bătrâni din Strehaia, judeţul Mehedinţi, riscă să îşi petreacă restul vieţii pe drumuri. În urmă cu câţiva ani, nepotul lor, care este poliţist, le-a cerut să îl ajute, deoarece avea nişte probleme. Cei doi bătrâni, de bună-credinţă şi fiind ataşaţi de nepotul lor, deoarece nu au copii, au acceptat să treacă pe numele acestuia casa lor. Cei doi au semnat actele, iar după un timp au început necazurile pentru ei. Văzându-se stăpân pe casă, poliţistul a început să îi jignească, şi să îi ameninţe că îi dă afară din imobil. Situaţia lor este cu atât mai grea cu cât ambii sunt suferinzi. Bărbatul, de 54 de ani, este surdo-mut, iar femeia are 52 de ani şi suferă de poliomielită. Ei sunt acum la mila vecinilor.
„Sunt oameni bolnavi, nu îi ajută nimeni decât noi, vecinii. Au avut nevoie de bani pentru a-şi achita facturile la apă, la energie electrică. Nu au unde să meargă“, a spus o vecină.
Au trecut anii, iar celor doi bătrâni nici prin cap nu le-a trecut ce avea să urmeze. Viaţa lor s-a transformat în calvar, fiind jigniţi şi ameninţaţi de nepotul lor, iar de frica acestuia dorm uneori prin vecini.
„Am avut încredere când ne-a cerut ajutorul. A zis că are probleme la serviciu şi să-l ajutăm, el fiind poliţist. A zis că eu şi soţul meu îi suntem ca nişte părinţi şi să îl ajutăm pentru o anumită perioadă, apoi ne trece casa înapoi pe numele nostru. A adus un notar acasă la noi. După ce s-a văzut cu sacii în căruţă, a început să ne vorbească urât, să ne jignească, să ne scoată afară din casă. Am dormit pe la vecini, odată pe la socrii lui, pentru că ne-a fost frică. A ţipat la noi şi ne-a scos afară pe noi, pe soţia lui şi pe copii. Eu sunt bolnavă, am poliomielită la mâini şi la piciorul stâng. Am o proteză foarte veche şi nu mă pot deplasa bine“, a povestit Elena Tuloiu, mătuşa poliţistului.

Ameninţaţi şi înfricoşaţi

Între timp, bărbatul a trecut casa pe numele mamei lui. Aceasta a venit la cei doi şi i-a ameninţat că, dacă nu îi plătesc chirie, îi dă afară. Dureros este că bătrânii aveau de gând să îi lase nepotului poliţist agoniseala de o viaţă. „L-am rugat să ne dea casa înapoi sau să ne cumpere un apartament, să avem un acoperiş deasupra capului. Ne amăgea şi ne jignea, pe mine m-a făcut şchioapă şi pe soţul meu mut. El este arestat de trei ani pentru că a avut nişte probleme. Noi am aflat târziu, în 2008, că el trecuse casa pe numele mamei lui, care a venit peste noi şi ne-a spus că, dacă nu îi plătim chirie şi impozit pe casă, ne scoate afară. Ne era frică de el pentru că era agresiv. Fetiţa lui dormea cu mine în pat şi îmi zicea să nu mai plâng şi să nu îmi mai fie frică“, a povestit îndurerată femeia.
Poliţistul, angajat la Serviciul Rutier al IPJ Mehedinţi, a încălcat legea de mai multe ori. Apoi s-a transferat la Serviciul Evidenţa Populaţiei. În timp a pus la cale şi alte înşelăciuni, fiind arestat. „În 2008, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Strehaia, acesta a desfăşurat tranzacţii cu mai multe societăţi din Slatina. A achiziţionat mărfuri în valoare de două milioane de lei, eliberând documente la ordin, care în momentul în care au fost introduse la plată nu au avut fonduri suficiente, fapt pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. A fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare, propunere însuşită. Orice persoană care se consideră înşelată în acest dosar poate să se adreseze cu plângeri instituţiei noastre sau Parchetului“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS