15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeatrul de Păpuşi, la Clubul Electroputere?

Teatrul de Păpuşi, la Clubul Electroputere?

Teatrul de Copii şi Tineret „Colibri“, aflat în subordinea primăriei, s-ar putea muta din acest an în fostul Club Electroputere.
Dat afară cu mai mult de şapte ani în urmă din fostul său sediu, retrocedat foştilor proprietari, Teatrul de Păpuşi – aşa cum îl ştiu cel mai mulţi craioveni -, îşi desfăşoară activitatea în spaţii improvizate, ţinându-şi spectacolele, în cel mai bun caz, pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“.
În cadrul unei întâlniri pe care primarul Lia Olguţa Vasilescu a avut-o ieri cu liderii principalelor sindicate craiovene afiliate la Blocul Naţional Sindical, lidera de sindicat de la Teatrul Colibri a chestionat-o pe primăriţă în legătură cu şansele de găsire a unui sediu pentru această instituţie de cultură fără casă.
„Am făcut demersuri la RADEF pentru preluarea cinematografului Modern. Din păcate, nu putem să-l luăm decât sub formă de colaborare, deci să se desfăşoare acolo spectacolele teatrului, dar să-şi continue activitatea şi ca cinematograf, soluţie care nu ar fi cea mai potrivită. Însă, se pare că am găsit altă soluţie: Sindicatul Electroputere vrea să ne cedeze Clubul Electroputere, iar în urma unor intervenţii minime, Teatrul Colibri ar putea să-şi desfăşoare activitatea acolo“, a răspuns Lia Olguţa Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS