22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTermen la ÎCCJ în dosarul privind privatizarea ICA

Termen la ÎCCJ în dosarul privind privatizarea ICA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) judecă astăzi procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este acuzat şi fostul senator Dan Voiculescu, informează AgerpresPe 31 ianuarie, ÎCCJ a decis amânarea judecării pentru ca dosarul să fie trimis la completul la care a fost repartizat iniţial după ce Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa în urma alegerii ca senator a lui Dan Voiculescu, pe motiv că trebuie asigurată continuitatea. În acest fel, azi, dosarul va fi luat în discuţie de completul format din judecătorii Lavinia Lefterache, Corina Jîjîie şi Mariana Ghena. Noul complet va trebui să ia act însă de faptul că Dan Voiculescu şi-a dat demisia din funcţia de senator, astfel încât dosarul ar urma să se întoarcă la tribunal.
Dan Voiculescu a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, de procurorii DNA în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC „Bioprod” SA Bucureşti. 
Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS