23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: Fenechiu va demisiona dacă va fi găsit vinovat de prima instanţă

Ponta: Fenechiu va demisiona dacă va fi găsit vinovat de prima instanţă

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, la Bruxelles, că ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, va părăsi guvernul dacă va fi găsit vinovat de prima instanţă care îl judecă în dosarul „Transformatorul”.
Ponta a spus că a clarificat cu oficialii europeni subiectul miniştrilor care ar fi cercetaţi pentru fapte de corupţie. „Cei trei miniştri acuzaţi pentru fapte de corupţie erau doi şi, de fapt, doar unul este trimis în judecată, exact ca în chestiunea cu apostolii”, a spus Ponta.
Şeful guvernului a spus că Fenechiu va trebui să plece din executiv dacă o primă instanţă îl va găsi vinovat, indiferent dacă se va judeca sau nu un eventual apel. „Domnul Fenechiu a fost trimis în judecată dinainte să ocupe poziţia de ministru şi imediat ce prima instanţă, în măsura în care un judecător îl consideră nevinovat, rămâne în guvern. În măsura în care îl consideră vinovat de vreo faptă penală, Relu Fenechiu va demisiona”, a declarat Victor Ponta.
Acest lucru a fost prezentat şi oficialilor europene cu care Ponta a discutat, Jose Manuel Durao Barroso şi Herman van Rompuy. „A fost o explicaţie că pentru fapte de corupţie nu este cercetat nimeni, că domnul Fenechiu a fost trimis în judecată pentru fapte dinainte de ministru. Nu s-a detaliat acest subiect”, a spus Ponta.
Primul-ministru Victor Ponta a declarat, pe 1 februarie, că nu va renunţa la miniştrii Relu Fenechiu şi Liviu Dragnea, despre care s-a speculat că ei ar fi miniştrii suspectaţi de corupţie la care s-ar fi referit raportul MCV. Ponta a mai spus că că ultimul raport pe justiţie al Comisiei Europene va fi cel din decembrie.
Şeful guvernului a spus că aspectele negative au fost incluse în raport şi datorită unor informaţii eronate din interiorul ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS