18.4 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSchi şi snowboard la Rânca

Schi şi snowboard la Rânca

Peste 100 de pasionaţi ai sporturilor de iarnă au participat, sâmbătă 2 februarie, la cea de doua ediţie a Cupei Rânca Telescaun Păpuşa. Manifestarea a fost organizată de Consiliul Judeţean Gorj, primăriile din Baia de Fier şi Novaci şi SC Vf. Păpuşa SA, cu sprijinul Serviciului Salvamont Gorj.

Printre participanţi la concursul de la Rânca, alături de schiori experimentaţi, s-au numărat şi preşcolari. Toţi au fost câştigători, au primit diplome şi au petrecut câteva ore pe una din cele mai bune pârtii.

„Manifestarea a fost una reuşită şi ne intereseaza ca, an de an, aici la Rânca, să avem kilometrul zero al schiului naţional. Asta înseamnă extinderea domeniului schiabil şi, nu în ultimul rând, legătura cu celalalt potenţial turistic al regiunii Sud-Vest Oltenia, Vâlcea şi, de asemenea cu cei de la Obârşia Lotrului“, a declarat Ion Călinoiu care a dat asigurări ca, anul viitor v-a fi şi mai bine.

La fel de încântat de reuşita acţiunii s-a arătat şi şeful serviciului salvamont Gorj, Sabin Cornoiu: „Pot spune că acţiunea nostră şi-a atins scopul acela de a promova turismul în zona Rânca. Văd în jurul meu foarte multă bucurie, toată lumea este foarte mulţumită şi acest lucru ne determină, ca în următoarele două-trei săptămâni să organizăm încă o manifestare similară“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS