20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDisponibilizări la Compania de Apă

Disponibilizări la Compania de Apă

Compania de Apă Oltenia (CAO) se vede nevoită să facă o restructurare a fondului de salarizare, care s-a dovedit a fi mai mare decât veniturile. Reducerile pot fi atât salariale, cât şi de personal. „Hotărârea Consiliului de Administraţie prevede înaintarea de propuneri privind reorganizarea activităţii companiei în scopul eficientizării acesteia, astfel încât să se asigure reducerea cheltuielilor cu personalul cu circa 20%, deoarece în prezent ponderea acestor cheltuieli în totalul veniturilor este mult mai mare decât presupune o activitate economică eficientă“, a precizat Ana Bălăceanu, director economic CAO.
Eficientizarea activităţii companiei este necesară pentru susţinerea programelor cu finanţare nerambursabilă, respectiv a părţii de cofinanţare a beneficiarului Compania de Apă Oltenia, în sumă de 13,6 milioane de euro, sumă ce va fi asigurată printr-un împrumut de la BERD.
Între cerinţele BERD se prevede și ca totalul salariilor să fie de maximum 45% din veniturile CAO. În prezent, acest nivel este depăşit.
Contractul de împrumut nu a fost încă semnat, acest lucru urmând să se întâmple în următoarele două-trei luni. CAO trebuie să demonstreze BERD că doreşte să respecte cerinţele. Cerinţele BERD sunt recomandări, dar dacă nu sunt implementate, există riscul ca banca să nu mai dea împrumutul. El va fi acordat de către BERD în baza unei analize a indicatorilor economico-financiari, iar suma împrumutată, dobânda şi condiţiile de rambursare depind de nivelul acestor indicatori.
O altă măsură de capitalizare a CAO este mărirea capitalului social, cu aport de la Consiliului Judeţean Dolj şi Primăria Craiova.
Reprezentanţii companiei se vor întâlni în comisie paritară administraţie-sindicat, pentru a găsi soluţiile de punere în aplicare a hotărârii consiliului de administrație, când se va şti cu precizie câţi angajaţi ai CAO pleacă acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS