24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, pe locul trei dintre cele 190 de state membre INTERPOL în ceea ce priveşte eficienţa datelor

România, pe locul trei dintre cele 190 de state membre INTERPOL în ceea ce priveşte eficienţa datelor

România este pe locul trei, dintre cele 190 de state membre ale INTERPOL, în privinţa eficienţei datelor comunicate organizaţiei pe baza cărora se produce reţinerea unor infractori, a arătat azi secretarul general al acesteia, Ronald Noble, la o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, citat de mediafax.ro.

Totodată, Noble a apreciat implicarea activă a ţării noastre în activităţile şi proiectele INTERPOL, precum şi rezultatele deosebite obţinute în domeniu, menţionând că România este un partener de încredere în combaterea criminalităţii organizate internaţionale, potrivit reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne.
La rândul său, ministrul Afacerilor Interne a subliniat faptul că promovarea cooperării poliţieneşti la nivel mondial şi crearea de parteneriate solide între structurile de aplicare a legii reprezintă o modalitate eficientă de diminuare a criminalităţii. De asemenea, Stroe a precizat că o prioritate pentru Ministerul Afacerilor Interne o reprezintă cooperarea poliţienească internaţională în vederea combaterii criminalităţii transfrontaliere.
Ronald Noble efectuează, în perioada 23-24 ianuarie, prima vizită oficială în România în calitate de secretar general al INTERPOL, ca urmare a invitaţiei adresate de către autorităţile române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS