15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania: Traficul aerian, perturbat pe aeroporturile din Düsseldorf şi Köln din cauza unei greve

Germania: Traficul aerian, perturbat pe aeroporturile din Düsseldorf şi Köln din cauza unei greve

Traficul aerian pe aeroportul din Düsseldorf, al treilea ca mărime din Germania, şi pe aeroportul Köln-Bonn a fost afectat astăzi de o grevă a personalului de securitate, informează Agerpres.ro citând AFP. Personalul de securitate, responsabil în special cu controlarea pasagerilor şi a bagajelor de mână înainte de îmbarcare, a fost chemat la grevă de sindicatul Verdi, în cadrul unor negocieri colective privind salariile. Protestul, care a început la ora locală 4:00 (3:00 GMT), va continua până la miezul nopţii. Reprezentanţii sindicatului Verdi au anunţat deja că greva va fi reluată mâine.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile aeroportuare germane, la Düsseldorf, aproximativ 94 de zboruri (67 de plecări şi 27 de sosiri) au fost anulate în cursul dimineţii, cele mai multe fiind curse interne, în timp ce pe aeroportul Köln-Bonn au fost anulate până în prezent 12 plecări şi 68 de sosiri.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS