14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Ponta l-a nominalizat pe Crişu Anastasiu pentru funcţia de Avocat al Poporului

Victor Ponta l-a nominalizat pe Crişu Anastasiu pentru funcţia de Avocat al Poporului

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a declarat astăzi că a primit în cursul zilei din partea lui Victor Ponta o adresă prin care se afirmă că propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului este Crişu Anastasiu, informează NewsIn. „Am primit de la domnul prim ministru (…) o solicitare vizavi de nominalizarea unui Avocat al Poporului în persoana lui Crişu Anastasiu, am primit şi CV-ul domnului respectiv. Noi o să verificăm, suntem în situaţia în care acum am primit această cerere din partea domniei sale şi rămânem în parametrii discutaţi până la umă de domnul prim ministru Ponta cu domnul Barroso, să respecte criteriile profesionale, să fie apolitic şi eventual să cădem de acord în toate grupurile parlamentare”, a spus Blaga la finalul şedinţei grupurilor parlamentare ale PDL.

Întrebat dacă PDL are propria propunere pentru această funcţie, liderul partidului a spus că propunerea democrat-liberalilor este fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu. La întrebarea dacă PDL va susţine propunerea USL de a-l vota pe Crişu Anastasiu pentru potul de Avocat al Poporului, democrat-liberalul a spus că nu se poate pronunţa în acest moment pentru că nu ştie despre cine este vorba.

Reamintim că secretarul Camerei Deputaților, Nicolae Mircovici, a anunţat astăzi că în şedinţa comună de plen a celor două Camere de mâine se va alege şi Avocatul Poporului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS