12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBreteaua CEZ, închisă din nou

Breteaua CEZ, închisă din nou

Restricţiile de circulaţie pe bulevardul Nicolae Titulescu din Craiova vor dura cel puţin până la sfârşitul lunii ianuarie

Circulaţia prin faţa clădirii CEZ din centrul Craiovei, pe breteaua de lângă pasajul suprateran, a fost restricţionată din nou, de luni, atât pe carosabil, cât şi pe trotuar, în vederea continuării lucrărilor de consolidare a clădirii CEZ, situată în strada Nicolae Titulescu, nr. 1. „Aceste lucrări reprezintă o necesitate tehnică pentru derularea modernizării stației electrice Craiova Centru, o investiție de aproximativ cinci milioane de euro a CEZ Distribuție, menită să îmbunătățească serviciile energetice pentru peste 40% din locuitorii Craiovei“, se arată într-un comunicat al CEZ Distribuţie. Reprezentanţii Primăriei Craiova n-au considerat necesar să anunţe populaţia cu privire la închiderea acestei străzi pentru a treia oară, arătând astfel cât de mult îi respectă pe cetăţenii acestui oraş.

Restricţii cu ţârâita

Reamintim că, deşi avea autorizaţie de construire încă din luna aprilie 2012, CEZ nu s-a ocupat de consolidarea clădirii din Valea Vlăicii odată cu construirea pasajului suprateran, ci a demarat lucrările abia în toamna anului trecut. Concret, circulaţia rutieră şi pietonală pe strada Nicolae Titulescu din Craiova a fost restricţionată începând cu 20 septembrie, pe sectorul de drum cuprins între intersecţia cu strada Filantropia şi cea cu strada Brestei, mai precis din staţia de autobuz amenajată în dreptul Maternităţii Spitalului Municipal şi până în sensul giratoriu de la kilometrul 0, pe breteaua laterală a pasajului suprateran.
Constructorul ceruse Primăriei Craiova aprobarea pentru oprirea circulaţiei pe această porţiune de stradă pentru 120 de zile. Cu surle şi trâmbiţe, oficialii primăriei au anunţat că patru luni înseamnă o perioadă exagerat de mare, aşa că au aprobat doar 60 de zile, trasându-i sarcină constructorului să termine lucrările în acest termen. Însă, executantul n-a reuşit să se încadreze în cele 60 de zile, aşa că a mai cerut încă 30. Iar primăria a aprobat prelungirea, de această dată cât mai discret, ca să nu se facă de râs. Pe 21 decembrie, când şi acest termen a expirat, CEZ a refăcut carosabilul şi trotuarul, permiţând reluarea circulaţiei.

Aprobare discretă, să nu afle contribuabilii

Dar lucrările nu se încheiaseră, aşa că, imediat după Anul Nou, CEZ a solicitat Primăriei Craiova o nouă închidere a bretelei de lângă pasajul suprateran. În urma avizului dat de Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale, primarul Olguţa Vasilescu a aprobat o nouă sistare a traficului pe acea stradă, pentru perioada 14-31 ianuarie 2013.
„CEZ Distribuție, prin intermediul constructorilor contractați, a încercat să reducă la minimum disconfortul provocat de închiderea parțială a străzii Nicolae Titulescu (breteaua laterală a pasajului suprateran) și a trotuarului aferent prin intensificarea ritmului lucrărilor și adoptarea unor soluții tehnice suplimentare, chiar dacă aceste măsuri au însemnat și costuri adiționale. Cu toate acestea, pentru a elimina orice posibil risc de accident asupra populației sau a traficului, în perioada 14.01 – 31.01.2013, în care se vor derula demolări ale zidăriei de la parter, porțiunile de carosabil și trotuar din strada Nicolae Titulescu, aferente clădirii stației 110/20/6 kv Craiova Centru, vor fi închise“, a anunţat CEZ.
Până ieri, la închiderea ediţiei, Primăria Craiova nu s-a obosit să dea însă vreun comunicat de presă pe această temă, pentru a le aduce la cunoştinţă plătitorilor de taxe şi impozite noua restricţie de circulaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS