13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRuşeţ a demisionat din fruntea PDL Gorj

Ruşeţ a demisionat din fruntea PDL Gorj

Ex-senatorul Ion Ruşeţ a demisionat ieri din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Gorj. Politicianul-sindicalist ocupa şi funcţia de prim-vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie şi se afla în stare de incompatibilitate. Întrucât a fost obligat să aleagă între cele două funcţii de conducere, Ion Ruşeţ a preferat să revină la conducerea Federaţiei sindicale din minerit şi sistemul energetic, de acolo de unde a şi făcut pasul către politică în urmă cu mai mulţi ani. Ruşeţ redevine astfel mâna dreaptă a lui Marin Condescu, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie şi preşedinte al Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia. Ion Ruşeţ şi-a prezentat demisia din postul de preşedinte al filialei Gorj în şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional al PDL. Totodată, fostul şef al democrat-liberalilor gorjeni a renunţat şi la funcţia de secretar executiv la nivel naţional.

Rămâne membru de partid

Fostul senator Ion Ruşeţ a declarat că renunţă la funcţiile de conducere din PDL, dar nu şi la calitatea de membru al partidului. Imediat după alegerile parlamentare, unde a candidat fără succes la un nou mandat de senator, Ion Ruşeţ a anunţat că îşi va da demisia din partid şi se va ocupa de activitatea sindicală în zona Turceni.
Multe voci din PDL i-au şi cerut demisia ca urmare a rezultatelor proaste obţinute de filială la alegerile locale. De amintit că PDL a reuşit să scoată doar un deputat, în persoana lui Ion Cupă, în timp ce PP-DD Gorj a trimis în parlament un senator şi doi deputaţi. De altfel, PP-DD a câştigat în Gorj cele mai multe voturi după USL, candidaţii PDL obţinând abia locul al treilea. De altfel, Ion Cupă a devenit deputat la redistribuirea naţională de pe locul al treilea. Singurul parlamentar din partea PDL Gorj este şi favorit să fie desemnat preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene. Cupă a fost până anul trecut director al Direcţiei Finanţelor Publice Gorj. În cursa pentru şefia PDL a intrat şi fostul viceprimar din Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS