14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta și Băsescu au discutat la Cotroceni despre bugetul pe 2013

Ponta și Băsescu au discutat la Cotroceni despre bugetul pe 2013

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu s-au întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni, pentru o discuție pe marginea bugetului de stat pe 2013, subiect care face obiectul ședinței de Guvern de vineri, au declarat surse din Guvern, citate de NewsIn .

Premierul a declarat că vrea aprobarea bugetului în Parlament până la 1 februarie și le-a cerut miniștrilor să-și definitiveze calculele până pe 7-10 ianuarie, atunci când e așteptată o delegație a Comisiei Europene pentru raportul MCV. Cel mai probabil, dezbaterile din legislativ vor începe în jurul datei de 15 ianuarie, într-o sesiune extraordinară.
Aprobarea bugetului de stat pe 2013 are loc și în contextul în care o delegație a Fondului Monetar Internațional (FMI) va efectua o vizită la București între 15 – 29 ianuarie, pentru a realiza a şaptea și a opta evaluare a acordului stand by cu România. Vizita FMI se va derula împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale și misiunea FMI va discuta cu autoritățile române evoluțiile economice recente și perspectivele, bugetul pentru 2013, progresul privind reformele structurale, precum și orientarea politicii monetare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS