10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLicitaţia pentru sistemul IT care va gestiona dosarele electronice de sănătate a fost suspendată

Licitaţia pentru sistemul IT care va gestiona dosarele electronice de sănătate a fost suspendată

Licitaţia pentru sistemul IT care va gestiona dosarele de sănătate ale populaţiei a fost suspendată în decembrie 2012, în urma unei plângeri înaintate de HP România, a cărei ofertă a fost cu 30% mai ieftină decât a UTI Grup, firma desemnată câştigătoare de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, informează Mediafax.
„Referitor la procedura de achiziţie de «Servicii pentru implementarea sistemului informatic integrat Sistemul Naţional Dosarul Electronic de Sănătate», pentru care s-a publicat în SEAP anunţul de participare 131521/11.11.2011, aducem la cunoştinţă tuturor operatorilor economici interesaţi şi implicaţi, că prezenta procedură se suspendă începând cu data de 17.12.2012, până la soluţionarea plângerii depuse la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată într-un anunţ al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pe www.e-licitatie.ro.
Printr-o decizie din 7 decembrie 2012, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis cererea HP România prin care a solicitat anularea raportului procedurii de atribuire şi obligarea CNAS la continuarea procedurii de atribuire prin reevaluarea ofertei sale şi a ofertei declarate câştigătoare, iar în situaţia în care nu vor mai putea fi dispuse măsuri de remediere, anularea procedurii de atribuire.
HP România a contestat decizia în justiţie, dosarul fiind înregistrat în 21 decembrie la Curtea de Apel Bucureşti. Primul termen a fost programat pentru 7 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS