20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceul „Matei Basarab“ ajută elevii să se integreze pe piaţa muncii

Liceul „Matei Basarab“ ajută elevii să se integreze pe piaţa muncii

Liceul „Matei Basarab“ Craiova, beneficiar al proiectului „Acces la educaţie de calitate şi competenţe-cheie pentru elevii din grupurile dezavantajate“, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, încheie cu succes cei doi ani de activitate, marcând acest moment, prin două evenimente deosebite: Conferinţa finală şi Masa rotundă cu elevii şi angajatorii. Asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.441.500 de lei, iar valoarea totală a proiectului, condus de Mihaela Carmen Popa, este de 1.470.919 lei.
Prin activităţile derulate, timp de doi ani, în cadrul proiectului, s-a avut în vedere atingerea obiectivului general, şi anume „Creşterea nivelului de educaţie şi pregătire profesională pentru 180 de elevi din învăţământul liceal, profesional şi tehnic doljean, dezavantajaţi de situaţia materială precară, prin promovarea culturii antreprenoriale şi prin certificarea achiziţiilor de competenţe profesionale-cheie în utilizarea computerului“.
Prin proiect, membrii grupului-ţintă au avut acces la informaţii de ultimă oră în domeniul IT, ceea ce va permite acestora să acceadă ulterior mult mai uşor pe piaţa muncii, în acord cu scopul proiectului: „Facilitarea tranziţiei şi accesul elevilor pe piaţa muncii, urmărindu-se crearea unei baze pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii. Proiectul a fost implementat în perioada 3 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2012, de Liceul «Matei Basarab», ca beneficiar, având ca parteneri Liceul «Traian Vuia» şi Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova, elevii de la cele trei licee reprezentând grupul-ţintă. Rezultatele finale la încheierea proiectului: din cei 180 de elevi selectaţi, 171 au obţinut certificatul ECDL, 180 de elevi au absolvit cursul «Vreau să am o carieră» şi 174 de elevi cursul «Promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor»“.
Vineri, 14 decembrie, a avut loc masa rotundă „Promovarea principiului şanselor egale şi respectului pentru diversitate în educaţie“, activitate desfăşurată în Laboratorul de informatică POSDRU al  Liceului „Matei Basarab“, unde au fost invitaţi elevii ce au făcut parte din grupul-ţintă, angajatori, partenerii proiectului, reprezentanţi mass-media, evenimentul reprezentând o excelentă ocazie de informare a tuturor actorilor interesaţi de oportunităţile oferite tinerilor, prin implementarea unor astfel de proiecte. Sâmbătă, 15 decembrie, s-a desfăşurat conferinţa finală a proiectului, în Sala de conferinţe a hotelului Sydney, din Craiova, unde a avut loc o prezentare a rezultatelor şi a sustenabilităţii proiectului, cât şi a oportunităţilor oferite elevilor în urma implementării acestui proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS