23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Studenţii, liberi pe 10 decembrie
Universităţile suspendă cursurile din 10 decembrie pentru ca studenţii să poată participa la vot. Dispoziţia a fost dată de guvern şi se aplică şi la universităţile din Craiova. „Chiar dacă alegerile au loc pe 9 decembrie, mulţi studenţi domiciliază în localităţi aflate la distanţe foarte mari de Craiova şi au nevoie de liber pentru a reveni la cursuri. Am luat decizia să suspendăm cursurile, iar materia va fi recuperată de profesori până pe 21 decembrie“, a precizat prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, prorectorul Universităţii din Craiova. Măsura va fi aplicată şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. Potrivit secretarului şef Vali Ciotârnoiu, în cazul acestei universităţi „planificarea de recuperare a cursurilor se decide în şedinţa de astăzi şi va fi anunţată ulterior studenţilor“.
Carmen Rusan

Actualul contract-cadru din Sănătate, valabil şi în 2013
Pentru că nu există încă un buget al Sănătăţii, ministrul Raed Arafat a anunţat ieri, în cadrul unei dezbateri privind Contractul-cadru care reglementează acordarea serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate pentru anul 2013, că actualul Contract-cadru, valabil în 2011 şi 2012, va fi prelungit încă trei luni. Medicul-şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marius Filip, a precizat, la rândul lui, că nu sunt modificări esenţiale la Contractul-cadru pentru 2013, „ci mai degrabă adaptări, maturizări ale relaţiei dintre CNAS şi furnizorii de servicii medicale“.
„Prin noul Contract-cadru trebuie să ne pregătim pentru aplicarea noii Legi a sănătăţii, care, într-adevăr, aduce unele modificări radicale ca şi concept pentru sistemul asigurărilor de sănătate din România. De aceea, este mai bine să prevezi în Contractul-cadru şi în noua legislaţie aceste modificări, decât să fie făcută o adaptare bruscă legislativă“, a mai spus Marius Filip, conform Mediafax. Medicul şef al CNAS a ţinut să precizeze că amânarea noului Contract-cadru nu va afecta intrarea în vigoare a reţetei electronice obligatorii, prevăzută pentru 1 ianuarie 2013.
Marian Apipie

S-a deschis patinoarul din Rovinari
Locuitorii oraşului Rovinari au la dispoziţie un patinoar. Acesta a fost deschis ieri şi are o suprafaţă de 400 de metri pătraţi. Spaţiul unde funcţionează patinoarul este administrat de Primăria Rovinari. Dacă adulţii achită o taxă modică, pentru toţi copiii intrarea este liberă. Patinoarul de la Rovinari este unul din puţinele existente la nivelul localităţilor urbane din judeţul Gorj. Nici măcar la Târgu Jiu nu există o astfel de investiţie.
Eugen Măruţă

Spectacol dedicat bolnavilor de cancer
Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana“ organizează astăzi, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu „Ziua Învingătorului“, eveniment dedicat bolnavilor de cancer care au avut puterea să lupte şi să învingă această boală. Invitat special este jurnalista Corina Dragotescu (România TV), o învingătoare în lupta cu cancerul, un exemplu pentru cei care se confruntă cu această boală. Programul va începe la ora 15.00 şi va dura aproximativ o oră şi jumătate. „Începând cu ora 16.30, vom oferi în dar bolnavilor şi celor dragi lor piesa de teatru «Viaţa teatrală», în regia lui Achille Roselletti. Manifestarea reprezintă începutul acţiunilor organizate de Asociaţia Română de Oncologie «Sfânta Ana»cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, înscriindu-se în seria de evenimente desfăşurate la bilanţul anului 2012“, a declarat Bogdana Costoiu, preşedintele Asociaţiei Române de Oncologie din Târgu Jiu.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS