5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorentin Smarandache, premiat în New Mexico şi Arizona

Florentin Smarandache, premiat în New Mexico şi Arizona

Pentru a doua oară consecutiv, profesorul universitar dr. Florentin Smarandache, de la Universitatea New Mexico, originar din Craiova (născut, de fapt, la Bălceşti-Vâlcea pe 10 decembrie 1954), a primit Premiul statelor New Mexico şi Arizona la categoria de cărţi de știinţă şi matematică pe anul 2012

În fiecare an, corporaţia New Mexico Book Co-op din Los Ranchos, statul New Mexico, Statele Unite, organizează un concurs de cărţi de autori din New Mexico, iar anul acesta au fost incluşi şi autorii din Arizona sau cărţi de autori din alte state, dar despre subiecte din New Mexico şi Arizona. Pe 16 noiembrie, pentru a doua oară consecutiv, profesorul universitar dr. Florentin Smarandache, de la Universitatea New Mexico, a primit Premiul statelor New Mexico şi Arizona la categoria de cărţi de ştiinţă şi matematică pe anul 2012 pentru cartea „DSm Super Vector Space of Refined Labels“, publicată în anul 2011 la Zip Publisher în Columbus, Ohio, împreună cu profesoara W. B. Vasantha Kandasamy de la Institutul Indian de Tehnologie din Chennai, India.
Florentin Smarandache a oferit câteva amănunte despre acest nou volum şi premierea care a avut loc la Albuquerque: „Cartea «DSm Super Vector Space of Refined Labels» se referă la cunoscuta Teorie Dezert-Smarandache (TDSm) din Teoria Informaţiei, care are aplicaţii diverse în cibernetică, computere, aviatică, cercetarea militară, medicină etc. prin combinarea informaţiilor contradictorii furnizate de senzori.
Gala decernării premiilor s-a ţinut pe 16 noiembrie 2012 la Hotelul MCM Elegante din Albuquerque, statul New Mexico, şi au asistat 232 de persoane, printre care autori, invitaţii lor, dar şi presa. Peste 400 de titluri de cărţi au participat la concurs, la 45 de categorii precum: poezie, ficţiune, istorie, documentar etc. Au fost 70 de referenţi din mai multe state, şi fiecare titlu de carte a fost evaluat de cel puţin trei referenţi. După concurs, cele trei exemplare din fiecare titlu de carte primit de New Mexico Book Co-op vor fi donate bibliotecilor din Statele Unite.
Se afirmă că Mircea Cărtărescu este cel mai cunoscut român în străinătate… Ca autor atât de literatură, cât şi de cărţi de ştiinţă (matematică, fizică, filozofie, economie, inginerie), ori albume de artă, eu mă bucur de o audienţă internaţională deosebită, deoarece site-ul meu de la Universitatea New Mexico are zilnic între 6.000 și 8.000 de cititori din aproape 110 ţări. Reamintesc, am publicate 180 de cărţi, ca autor, coautor, editor sau coeditor, majoritatea în engleză şi română, dar au fost traduse în chineză, rusă, arabă, germană, spaniolă, portugheză, italiană, franceză, sârbo-croată şi greacă. La înmânarea premiilor, organizatorii concursului, Paul Rhetts şi Barbara Owalt, au amintit faptul că, în 2011, am fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Literatură, comunicarea aceasta stârnind un ropot de aplauze în sală“.
Amintim că în anul 2011 Florentin Smarandache a primit premiul statului New Mexico, la aceeaşi categorie, pentru cartea sa „Algebraic Structures Using Natural Class of Intervals“, coautor fiind profesoara W. B. Vasantha Kandasamy. Tot în 2011, Florentin Smarandache a mai primit Premiul „Traian Vuia“ al Academiei Române pentru logica sa neutrosofică şi diploma de adjunct professor (echivalentă cu Doctor Honoris Causa), de la Universitatea Jiaotong din Beijing, China. Totodată, în 2010 olteanul Florentin Smarandache a primit Medalia de Aur a Academiei de Ştiinţe Telesio-Galilei din Anglia pentru cercetările sale în fizică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS