13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrepturile minorității române din Ungaria,pe agenda discuțiilor dintre Corlățean și oficialii ungari

Drepturile minorității române din Ungaria,pe agenda discuțiilor dintre Corlățean și oficialii ungari

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, efectuează mâine o vizită oficială la Budapesta, la invitaţia omologului său, ministrul ungar de externe, János Martonyi, drepturile minorității române din Ungaria beneficiind de ”o atenție deosebită” în cadrul discuțiilor, informează NewsIn.

Şeful diplomaţiei române va avea consultări cu ministrul afacerilor externe al Ungariei, János Martonyi, şi va fi primit de premierul Viktor Orbán şi de preşedintele Parlamentului, László Kövér. În marja vizitei, ministrul Titus Corlăţean va avea şi o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Ungaria.
Vizita se înscrie în dialogul bilateral specific dintre România şi Ungaria şi se realizează în contextul în care în acest an se împlinesc 10 ani de la semnarea declaraţiei de Parteneriat Strategic (29 noiembrie 2002) şi 16 ani de la semnarea şi intrarea în vigoare a Tratatului de înţelegere, cooperare şi bună vecinătate dintre cele două ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS