16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcurs de pescuit în „Romanescu“

Concurs de pescuit în „Romanescu“

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) pregăteşte, pentru sâmbăta viitoare, primul concurs de pescuit din Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova. Intitulată „Cupa Bibanul 2012“, această competiţie de pescuit staţionar va fi organizată împreună cu Asociaţiei Pescarilor Sportivi „Bibanul“ Dolj şi cu sprijinul DB Bats Club, în ziua de 6 octombrie.
„Le dăm ocazia în felul acesta craiovenilor să pescuiască în acel lac și ne facem şi noi un serviciu, în sensul că populaţia de peşte, care este foarte numeroasă, o să mai scadă“, a declarat Radu Preda, directorul RAADPFL Craiova.
Cel mult 100 de participanţi vor putea lua parte la acest concurs, contra unei taxe modice, de numai 20 lei/persoană. În cazul pensionarilor sau a persoanelor cu handicap grav, taxa de participare va fi redusă la 10 lei, în limita a 30 de locuri. Această taxă poate fi achitată la magazinele de profil din Piaţa Chiriac, strada Corneliu Coposu, Craioviţa Nouă (în spatele BIG-ului) şi la magazinul Big Fish de pe strada Fraţii Goleşti. Se vor putea înscrie numai pescarii care au permis de pescuit recreativ/sportiv valabil pe anul 2012.
Alegerea standurilor se va face prin tragere la sorţi. Durata propriu-zisă a concursului va fi între orele 8.00 – 14.00. Participanţii au voie cu cel mult două undiţe, de maximum 6 metri fiecare. Se va folosi doar momeală înţepată.
Vor fi premiați  cei care au prins cea mai mare cantitate de pește, dar şi cea mai mare captură. Premiul întâi este de 150 de lei, pentru ca pentru locurile doi şi trei, valoarea premiului să fie mai mică – 100 de lei, respectiv 50 de lei. Tot 50 de lei va primi şi cel care reuşeşte cea mai mare captură.
„Peştele prins se poate reţine, în limita a 5 kg. Ce depăşeşte această cantitate va fi predat organizatorilor, urmând să fie donată Căminului de Bătrâni din Craiova. Capturile mai mari de 3 kg vor fi cântărite, apoi eliberate imediat“, a explicat Ilie Vieru, preşedintele Asociaţiei „Bibanul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS