22.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProducţia de porumb din acest an va fi cu 60% mai mică faţă de nivelul anului trecut

Producţia de porumb din acest an va fi cu 60% mai mică faţă de nivelul anului trecut

Producţia de porumb din acest an va fi cu 60% mai mică faţă de nivelul anului trecut, estimările arătând că în acest an vor fi pierderi importante la floarea soarelui şi la porumb, a declarat, astăzi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, citat de Agerpres.

„Încă nu aş vrea să mă pronunţ pentru că deocamdată sunt doar estimări şi nu aş vrea să dăm cifre înainte de a finaliza recoltarea pentru că asta ar influenţa cu adevărat preţurile. Recoltatul se va finaliza însă în câteva săptămâni”, a spus Constantin.
În ceea ce priveşte producţia de grâu, ministrul Agriculturii a precizat că în acest an s-au recoltat 4,99 milioane de tone, deşi media ultimilor trei an a fost 5,3 milioane tone. „Nu putem compara cu 2011, când a fost un an de excepţie şi producţia a fost mult mai mare”, a adăugat Constantin.
În 2011, România a obţinut o producţie de porumb de 11,666 milioane tone, de pe o suprafaţă de 2,613 milioane hectare, situându-se pe primul loc din Uniunea Europeană (UE), după suprafaţa cultivată şi pe locul doi la producţie, după Franţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS