5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii de la ISU Mehedinţi au lichidat şase incendii în acest week-end

Pompierii de la ISU Mehedinţi au lichidat şase incendii în acest week-end

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în acest sfârşit de săptămână la stingerea a şase incendii. Dintre acestea, patru au izbucnit în localităţile Voloicel (Voloiac), Traian, Scăpău (Devesel) şi Iablaniţa (Pădina Mare), manifestându-se pe o suprafaţă de circa 12 hectare de vegetaţie uscată şi două hectare de litieră. În localitatea Scăpău, incendiul izbucnit, iniţial, la vegetaţie uscată, s-a propagat la o gospodărie, cuprinzând o anexă din lemn. Potrivit reprezentanţilor ISU, cauza producerii celor patru incendii a fost folosirea focului în spaţii deschise. 

Celelalte 2 incendii au izbucnit la o gospodărie particulară din localitatea Izvoarele (Gruia) şi la un depozit de furaje din localitatea Ceptureni (Ponoarele). În primul caz focul s-a aprins din cauza scânteilor provenite de la un aparat de gătit improvizat, iar în cel de-al doilea incendiul a izbucnit după ce mai mulţi copii lăsaţi nesupravegheaţi s-au jucat cu focul. Pentru limitarea extinderii acestor incendii şi stingerea lor au acţionat şase echipaje de pompieri cu şase autospeciale cu apă şi spumă şi mijloacele din dotare, pompierii militari reuşind să împiedice propagarea incendiilor la gospodăriile cetăţenilor, culturi de viţă-de-vie şi păduri de foioase, aflate în apropiere.

În afară de acţiunile pentru lichidarea incendiilor, lucrătorii ISU Mehedinţi au intervenit pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier şi salvarea unei persoane căzute într-o fântână. De asemenea, serviciul SMURD al ISU Mehedinţi a intervenit pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi transportarea la Unitatea de Primire Urgenţe a 17 persoane cu diverse afecţiuni medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS