13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentare 2012: Termenul limită de depunere a candidaturilor va fi 30 octombrie

Parlamentare 2012: Termenul limită de depunere a candidaturilor va fi 30 octombrie

Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegerile parlamentare şi candidaţii independenţi pot depune până la data de 30 octombrie listele de candidaturi pentru scrutinul din iarnă, campania electorală urmând să înceapă pe 9 noiembrie şi să se încheie pe 8 decembrie, la ora 7,00, informează Agerpres, care citează Biroul Electoral Central (BEC).

Cel mai târziu la data de 7 noiembrie candidaturile vor rămâne definitive. În termen de trei zile de la rămânerea definitivă a candidaturilor, cel mai târziu la data de 10 noiembrie, se va stabili ordinea în care se tipăresc numele candidaţilor pe buletinul de vot.
Potrivit calendarului electoral, până cel mai târziu la data de 30 septembrie se vor desemna judecătorii în biroul electoral de circumscripţie, iar cel mai târziu la data de 1 octombrie se vor alege preşedintele biroului electoral de circumscripţie şi locţiitorul acestuia.
Pe 9 decembrie, la ora 6,00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, în prezenţa celorlalţi membri, va verifica existenţa materialelor necesare votării (urne, liste electorale, buletine de vot, ştampile, tuşiere etc.), va închide şi sigila urnele prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare.
Urnele se vor deschide duminică, 9 decembrie, la ora 7,00, şi se vor închide la ora 21,00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS