29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncrederea care îngraşă

Încrederea care îngraşă

O echipă de cercetători de la Institutul de Economie Aplicată şi Cercetare Socială a urmărit dieta şi activitatea fizică a peste 7.000 de persoane, comparând rezultatele cu tipul personalităţii lor. Conform site-ului dailymail.co.uk, specialiştii susţin că oamenii care cred în noroc şi în soartă sunt mai predispuşi la obezitate. Ei au descoperit că acei ce îşi lasă viaţa în mâinile destinului au o posibilitate mai mică de a-şi schimba vieţile prin propriile acţiuni, acest fapt conducând la afecţiuni precum obezitatea.
Punctul lor de vedere subliniază faptul că fac mai puţină mişcare, mănâncă mai puţin sănătos, beau şi fumează mai mult decât cei ce cred că viaţa lor depinde de propriile alegeri. Prof. Deborah Cobb-Clark a spus că cei care au o încredere mai mare în noroc sau soartă sunt mai predispuşi la o viaţă nesănătoasă. Ea a sugerat că aceste descoperiri ar putea influenţa pozitiv epidemia de obezitate, psihologia jucând un rol mult mai important. Totodată, Cobb-Clark a adăugat că „principalul răspuns la epidemia de obezitate a fost oferirea de informaţii mai multe şi mai bune, însă doar acestea nu sunt suficiente pentru a schimba felul de a mânca al oamenilor. Pentru a înţelege obezitatea, este necesar să înţelegem şi structura psihologică a obiceiurilor de a mânca şi de a face mişcare a unor oameni“.
Prin această cercetare s-a mai descoperit că bărbaţii şi femeile au puncte de vedere diferite în ceea ce priveşte beneficiile unei vieţi sănătoase. În timp ce bărbaţii aleg să trăiască mai sănătos pentru rezultate fizice vizibile pe termen lung, femeile sunt mai receptive la liniştea şi plăcerea pe care o oferă o viaţă sănătoasă zi de zi. Prof. Cobb-Clark susţine că politicile pentru a scădea rata obezităţii trebuie create pentru fiecare gen în parte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS