21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGPR: Peste 100 de persoane şi 36 de autovehicule, depistate săptămâna trecută în urma cooperării Schengen

IGPR: Peste 100 de persoane şi 36 de autovehicule, depistate săptămâna trecută în urma cooperării Schengen

Poliţiştii români, împreună cu partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen, au depistat, în perioada 15-21 septembrie, în urma schimbului de date prin intermediul Biroului SIRENE, 102 persoane şi 36 autovehicule ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS), informează NewsIn. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în urma consultării SIS şi a schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE, poliţiştii români au localizat, în ultima săptămână, 77 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în SIS. Poliţiştii români au pus în aplicare 12 mandate europene de arestare, au depistat cinci persoane dispărute şi 32 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară. De asemenea, au fost identificate, pe teritoriul României, 33 de autoturisme căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale de autorităţile din alte state membre Schengen.

Partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 29 de persoane urmărite de Poliţia Română, dintre care 19 în baza unui mandat european de arestare, patru persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi o persoană dispărută. De asemenea, trei autovehicule semnalate în vederea indisponibilizării au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS