11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătăţii intenţionează să achiziţioneze aparatură performantă

Ministerul Sănătăţii intenţionează să achiziţioneze aparatură performantă

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că la nivelul ministerului se lucrează la o evaluare a aparaturii performante existente în spitalele din ţară, întrucât se intenţionează achiziţionarea de aparatură specializată printr-un acord-cadru.

„În momentul de faţă se face această evaluare, am colectat informaţiile din ţară şi se prelucrează datele, atât pentru computer tomograf, cât şi pentru RMN şi aparate Roentgen, de asemenea şi pentru aparate pentru anestezie şi terapie intensivă. Intenţionăm să facem o evaluare şi să etapizăm, în vederea unei licitaţii pe acord-cadru, pe o perioadă de doi sau trei ani, de aşa manieră încât să acoperim nevoia de aparatură în domeniile pe care le-am pomenit”, a spus Vasile Cepoi citat de Agerpres.
În privinţa externalizării serviciilor de imagistică medicală, ministrul Sănătăţii a precizat că aceasta se poate face numai acolo unde nu există aceste servicii şi ca back up pentru situaţiile în care existând un singur aparat acesta se poate defecta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS