19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateANI: Marcel Marcea, director în cadrul Inspectoratului de Construcţii Oltenia, incompatibil

ANI: Marcel Marcea, director în cadrul Inspectoratului de Construcţii Oltenia, incompatibil

Directorul coordonator în cadrul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Vest Olt, Marcel Marcea, şi alţi doi inspectori din Satu Mare şi Braşov au fost găsiţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care i-a reclamat pe cei doi inspectori şi la Parchet pentru conflict de interese, informează realitatea.net.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, precum şi încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Marcel Marcea – director coordonator în cadrul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Vest Oltenia; Mircea Ioanaş – inspector în cadrul Inspectoratului Județean în Construcţii Satu-Mare, Adrian Emilian Ibănescu – inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Judeţean de Construcţii Braşov”, informează, în urmă cu puţin timp, ANI.
În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat că Marcel Marcea s-a aflat, în perioada 9 iunie 2009 – 8 martie 2010, în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Dolj, cât și funcția de director coordonator în cadrul Inspectoratul în Construcții Sud-Vest Oltenia, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
În 20 iunie 2008, Marcea a fost validat în funcția de Consilier judeţean în cadrul Consiliul Județean Dolj, pentru mandatul 2008 – 2012. El a exercitat, în baza unui contract de management, funcția de Director coordonator în cadrul Inspectoratului Teritorial în Construcții Sud-Vest Oltenia, instituție aflată în subordinea Inspectoratului de Stat în Construcții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS