17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea prelungeşte perioada de admitere

Universitatea prelungeşte perioada de admitere

Facultăţile Universităţii din Craiova care nu şi-au efectuat cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2012- 2013 vor prelungi perioada
de înscriere la studii de licenţă şi master până pe 27 septembrie

Decizia de prelungire a concursului de admitere a fost luată la începutul acestei săptămâni de conducerea Universităţii, ca urmare a faptului că mulţi candidaţi nu s-au mai prezentat la înmatriculare, lăsând locurile libere. „Dispoziţia de prelungire a admiterii a fost dată ca urmare a solicitărilor venite din partea facultăţilor, care nu şi-au atins planul de şcolarizare. Aceasta nu este obligatorie. Fiecare decan va alege dacă va continua sau nu să recruteze studenţi pentru locurile libere“, a precizat conf. univ.dr. Mircea Zăvăleanu, secretarul-şef al Universităţii din Craiova. Până în prezent, 10 din cele 11 facultăţi existente au ales să mai organizeze încă o etapă de înscrieri, la master. Este vorba de Facultatea de Ştiinţe Exacte, Facultatea de Litere, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerii, Facultatea de Agricultură şi Horticultură, Facultatea de Ştiinţe Sociale, Facultatea de Teologie, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică şi Facultatea de Inginerie Electrică.

Locuri libere în special la  taxă

Cele mai multe locuri libere au rămas în special la taxă, care variază între 2.500 de lei şi 3.000 de lei pentru un an de studii. Din cauza veniturilor mici ale familiilor, candidaţii au ales locurile la buget. În plus, absolvenţii de liceu sunt interesaţi în special de specializările umaniste şi mai puţin de cele din domeniul tehnic. De asemenea, în acest an au urmărit specializările noi. „Facultatea de Ştiinţe Sociale a venit în acest an în întâmpinarea candidaţilor cu o specializare nouă, Geografia turismului, care s-a bucurat de un real succes, fiind ocupate toate locurile. Tot în acest an, am reluat formarea grupei de studenţi pentru specializarea Asistenţă socială, foarte solicitată la instituţiile de stat. Am făcut o grupă de 15 studenţi numai la taxă. Număr mare de candidaţi am avut şi la celelalte specializări. Am ocupat în totalitate locurile la buget, însă am mai putea organiza concurs pentru locurile de la taxă. Şi am mai avea disponibile 80 de  locuri la licenţă şi 70 de locuri la masterat“, a precizat conf. univ. dr. Mihai Radu Costescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale. Înscrierile la specializările de licenţă şi masterat se vor face la sediul fiecărei facultăţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS