17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Trei persoane au fost reţinute pentru evaziune fiscală

Dolj: Trei persoane au fost reţinute pentru evaziune fiscală

Viorel D., 34 de ani, din comuna Vulpeni, Olt, Constantina Ş., 23 de ani, din Craiova şi Petrică N., 25 de ani din Drobeta Turnu Severin, Mehedinţi, au fost introduşi, ieri, în arestul IPJ Dolj, ei fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiuniide evaziune fiscală. Cei trei mai sunt cercetaţi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului societăţii în scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu şi transmitere (cesiunea) fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate. 

În perioada iulie – octombrie 2010, cei trei învinuiţi, în calitate de administratori de drept şi de fapt la o societate comercială din localitatea Bucovicior, Dolj, au desfăşurat activităţi de achiziţie şi comercializare a cerealelor şi plantelor tehnice (rapiţă) fără a evidenţia în contabilitate veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat cu suma de 1.308.389 lei.
Deasemenea, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, a fost stabilit în mod fictiv sediul societăţii în comuna Vela, sat Bucovicior, Dolj, unde nu a funcţionat niciodată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS