15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDâmboviţa: Bărbatul despre care se crede că a fost atacat de urs, găsit mort în pădure

Dâmboviţa: Bărbatul despre care se crede că a fost atacat de urs, găsit mort în pădure

Un bărbat de 64 de ani a fost găsit decedat, miercuri dimineaţă, în comuna dâmboviţeană Moroieni, în zona Muscel, fiind posibil ca acesta să fi fost atacat de urs, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.
Anunţul a fost făcut de un paznic de vânătoare la 112, bărbatul fiind găsit într-o zonă împădurită. Lângă bărbat se afla un laţ, semn că ursul a fost prins în acesta, dar a scăpat, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Raluca Florescu.
Incidentul vine la doar câteva zile după ce un bătrân de 71 de ani a fost ucis de un urs sâmbătă, la Pietroşiţa, iar alte două persoane au fost atacate la Buciumeni, în apropiere de zona în care s-a produs, miercuri, acest nou atac.
Patrule mixte formate dintr-un poliţist, doi jandarmi şi un vânător sunt prezente, de luni, în localităţile dâmboviţene Pietroşiţa, Moroieni şi Buciumeni pentru a proteja populaţia.
Directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) Dâmboviţa, Laura Briceag, a demisionat, în urma criticilor aduse de ministrul Mediului, Rovana Plumb, cu privire la gestionarea situaţiei create de atacarea a trei persoane de un urs turbat, anunţul fiind făcut, marţi, într-o conferinţă de presă, de prefectul judeţului Dâmboviţa, Dragoş Emilian Rusu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS