18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturism - Sălile de fitness şi culturism vor avea nevoie de autorizare anti-doping

Culturism – Sălile de fitness şi culturism vor avea nevoie de autorizare anti-doping

Guvernul a emis o hotărâre care stabileşte că societăţile comerciale care au ca obiect de activitate culturism şi fitness vor fi obligate să se autorizeze din punct de vedere anti-doping, un act normativ asemănător fiind însă aprobat şi în urmă cu un an.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a anunţat că Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre de modificare şi completare a HG 1522/2006 privind regulamentul de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale Anti-Doping.
„Prin hotărârea de guvern adoptată se extinde obiectul de activitate al Agenţiei Naţionale Anti-Doping, prin aceea că societăţile comerciale care au ca obiect de activitate culturism şi fitness vor fi obligate să se autorizeze din punct de vedere anti-doping”, a spus Zaharescu, pentru Mediafax.
Guvernul a anunţat şi în urmă cu un an că a emis o hotărâre care îi obligă pe proprietarii sălilor de culturism şi fitness să obţină un certificat eliberat de Agenţia Naţională Anti-doping, valabil pentru o perioadă de trei ani.
Actul normativ aprobat atunci de Executiv reglementa normele de aplicare a Legii 104/2008 privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS