14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresa bulgară: Olanda va lua o decizie referitoare la Schengen, după raportul pentru România din decembrie

Presa bulgară: Olanda va lua o decizie referitoare la Schengen, după raportul pentru România din decembrie

Olanda consideră că o eventuală decizie privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen nu poate fi luată înainte de raportul pentru România din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare ce urmează să fie publicat în decembrie, a transmis astăzi postul naţional de radio al Bulgariei, BNR, citat de Agerpres.

Postul bulgar citează o poziţie a guvernului de la Haga care se referă la rapoartele de monitorizare pentru România şi Bulgaria publicate în iulie. Guvernul olandez admite că cele două ţări au înregistrat progrese semnificative în multe aspecte monitorizate, dar totuşi încă nu au reuşit să îndeplinească toate criteriile legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare. De aceea, Olanda consideră că discuţia privind aderarea Sofiei şi Bucureştiului la spaţiul Schengen va trebui amânată pentru luna decembrie, când va fi publicat raportul pentru progresele României. Olanda va susţine acest punct de vedere în cadrul consiliului JAI care urmează să aibă loc în octombrie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS