12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAndronescu: Elevii vor putea opta pentru bacalaureatul profesional începând cu anul şcolar 2012-2013

Andronescu: Elevii vor putea opta pentru bacalaureatul profesional începând cu anul şcolar 2012-2013

Elevii vor putea opta pentru bacalaureatul profesional începând cu anul şcolar 2012-2013, a declarat, astăzi, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după ce senatorii au aprobat legea care prevede introducerea acestui tip de examen.

„Vreau să vă spun că astăzi cineva s-a dus la un liceu tehnologic, unde nivelul de promovare a examenului de bacalaureat a fost foarte scăzut, de câteva procente, şi elevii de acolo au întrebat de el, ceea ce înseamnă că sunt interesaţi”, a mai spus Andronescu citată de NewsIn.
Ministrul Educaţiei a adăugat că nivelul exigenţei va fi acelaşi la ambele tipuri de bacalaureat, precizând că nu poate fi vorba despre avantajarea elevilor care optează pentru bacalaureatul profesional.
Senatorii au aprobat azi în plen, cu 73 de voturi „pentru”, 15 voturi „contra” și o abținere legea care introduce bacalaureatul profesional, diplomă care nu permite urmarea unei facultăți, dar oferă un certificat recunoscut pe piața muncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS