11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: 12 intervenţii ale pompierilor în mai puţin de zece ore

Olt: 12 intervenţii ale pompierilor în mai puţin de zece ore

Incendiile de vegetaţie uscată sunt în această perioadă cele mai frecvente intervenţii ale pompierilor din întreaga ţară. Şi pompierii olteni sunt nevoiţi să intervină în ultimele luni la cel puţin 6-7 intervenţii de acest fel pe zi. Numai ieri, 15 septembrie, între orele 12.32 şi 21.29, echipajele ISU Olt au stins 11 incendii de vegetaţie uscată, mărăciniş şi litieră de pădure.
Prima şi cea mai dificilă intervenţie a avut loc la ora 12.32, în comuna Brebeni, unde, două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului Slatina au intervenit mai bine de şase ore pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care s-a extins la furajele din gospodăria lui Marian F. Au ars în urma focului circa 10.000 kg de fân şi lucernă sub formă de baloţi şi vegetaţie uscată pe 2 hectare. Incendiu a izbucnit de la focul lăsat nesupravegheat de Victoria V., care s-a extins la vegetaţia uscată din zonă şi apoi la bunurile din gospodăria vecină. Pompierii au fost nevoiţi să realimenteze autospecialele de trei ori pentru a putea lichida incendiul. În acelaşi timp, o altă autospecială de la Detaşamentul Slatina a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată produs pe marginea DN 65/E 574, pe raza localităţii Bistriţa Nouă, care din cauza fumui degajat îngreuna circulaţia în zonă. Focul a fost stins în aproximativ 40 de minute, în limitele găsite, fără ca în zonă să se producă evenimente rutiere.
O altă intervenţia care a necesitat o atenţie deosebită, a avut loc la ora 21.29, în comuna Dăneasa, unde, aproximativ 5 hectare de litieră de pădure aparţinând Ocolului Silvic Drăgăneşti Olt, au fost cuprinse de flăcări. Incendiul a fost lichidat în aproximativ 50 de minute, fără ca plantaţia de puieţi de salcâm să fie afectată.
Celelalte intervenţii au fost în localităţile: Sprîncenata, Dăneasa, Bîrza, Slătioara, Caracal, Brîncoveni, Valea Mare şi Teslui-Dolj, în urma incendiilor fiind distruse circa 30 de hectare de mirişti, vegetaţie uscată şi litieră de pădure.
Pompierii de la Garda Balş au acţionat şi ei la ora 16.16, în comuna Morunglav, sat Bărăşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa Cristinei V. Ajunşi la locul intervenţiei cu o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă, militarii au găsit în flăcări bunurile dintr-o cameră de locuit, cu posibilitate de extindere la întreaga locuinţă. Focul a fost stins în mai puţin de 50 de minute, fără ca celelalte camere ale casei să fie afectate. Au ars în urma incendiului un şifonier, un pat, un televizor, o masă şi materiale textile. Cauza probabilă a incendiului este jocul copiilor cu focul, fiica proprietarei în vârstă de trei ani jucându-se cu chibriturile şi provocând incendiul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS