16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii doljeni au stins nouă incendii în 24 de ore

Pompierii doljeni au stins nouă incendii în 24 de ore

În ultimele 24 de ore echipajele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a nouă incendii, din care cinci incendii de vegetaşie uscată, un incendiu izbucnit la groapa de gunoi a mun. Calafat, un incendiu la acoperişul Bisericii din comuna Brabova, un incendiu la subsolul unei clădiri din mun. Craiova şi un incendiu la o gospodărie cetăţenescă, din com. Mischii.
Incendiile de vegetaţie uscată au afost pe raza localităţilor Segarcea, Ciupercenii Vechi şi Goicea.
Din cauza focului deschis în spatii deschise şi a unui rest de ţigară, aprins şi aruncat la întîmplare de către persoane necunoscute au ars aproximativ 6 ha vegetaţie uscată, 8 cruci din lemn şi 30 m liniari gard din lemn şi nuiele.
Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi a mun. Calafat
Din cauza focului deschis în spaţii deschise a ars gunoi menaer pe o suprafaţă de aproximativ 1000 m².
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la biserica din com. Brabova. La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Brabova cu o autospecială şi 5 voluntari.
Din cauza unui scurtcircut electric a ars aprox. 20 m² acoperiş, confecţionat din scândură cu învelitoare de tablă.
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul unei clădiri din mun. Craiova, str. Calea Unirii, spaţiul administrat de S.C. Sunshine Distribution. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, cei 2 subofiţeri care asigurau măsuri P.S.I. la evenimentul „Cinema în aer liber” din Piaţa „Mihai Viteazul” au acţionat pentru întreruperea alimentării cu energie electrică şi gaze a spaţiului respectiv.
Din cauza unui scurtcircuit electric au ars aprox. 200 kg deşeuri hârtie şi 2 anvelope auto.
Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţeanului Aurelian C., din com. Mischii, str. Podului.
Din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul au ars aprox. 15 m² anexă gospodărească, aprox. 6 m³ lemn de foc şi aprox. 300 kg plante furajere (fân).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS