15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiniştrii francezi aflaţi în România au vizitat o şcoală şi au mers într-un cartier de romi

Miniştrii francezi aflaţi în România au vizitat o şcoală şi au mers într-un cartier de romi

Ministrul francez de Interne Manuel Valls şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, au vizitat, astăzi, o şcoală din Câmpia Turzii unde este implementat un proiect european de integrare a romilor şi au mers într-un cartier locuit romi, intrând în mai multe case, informează Mediafax.

La şcoala respectivă, este implementat un proiect cu finanţare europeană privind integrarea romilor, intitulat „Close to school”.În acest proiect, 205 copii de etnie romă şi non-romă sunt sprijiniţi pentru a fi integraţi în societate,
„Proiectul de la Câmpia Turzii este un exemplu despre ceea ce trebuie făcut, ceea ce trebuie susţinut de UE, iar colectivităţile locale franceze pot să se implice în proiect”, a afirmat Manuel Valls.
Ulterior, Valls şi Cazeneuve au mers în cartierul Lut, unde locuieşte o importantă comunitate de romi. Aici, aceştia au intrat în mai multe case pentru a vedea condiţiile în care locuiesc membrii etniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS