6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Ar fi o dramă pentru România dacă nu ar adera la zona euro în 2015

Băsescu: Ar fi o dramă pentru România dacă nu ar adera la zona euro în 2015

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat la conferinţa de presă pe care a susţinut-o în această seară, că ar fi o dramă dacă ţara noastră nu ar adera la zona euro în anul 2015, aşa cum şi-a propus, informează realitatea.net.

„Eu vă asigur că rămânerea în afara zonei euro ar fi o dramă pe termen mediu şi lung pentru România. Dincolo de asta avem obligaţia care decurge din Tratat. Noi avem o derogare pentru că atunci când am aderat la UE nu îndeplineam criteriile. Nu avem niciun motiv să modificăm ţinta de aderare la Euro în 2015”, a spus Băsescu.
Potrivit preşedintelui, Comisia Europeană a solicitat pentru Romania un raport suplimentar ce vizează statul de drept. „Comisia Europeană a decis să solicite pentru Romania un raport suplimentar ce vizeaza în mod deosebit statul de drept, care trebuie finalizat până în decembrie. E de interes major să vedem exact abordările Comisiei cu privire la acest raport special. Raportul fiind determinat de evenimentele din 3-6 iulie şi de tergiversarile de după terminarea referendumului, mesajul meu va fi unul precis, dincolo de alte discuţii colaterale, şi anume acela că instituţiile României au rezistat la efortul la care au fost supuse de majoritatea parlamentară”, a afirmat preşedintele.
Băsescu va efectua mâine o vizită de lucru la Bruxelles, având programate întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi cu comisarul pentru Justiţie Viviane Reding.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS