24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea organizează a doua sesiune de admitere

Universitatea organizează a doua sesiune de admitere

Absolvenţii de liceu care au promovat bacalaureatul se pot înscrie la facultate. Universitatea din Craiova organizează o nouă sesiune de admitere la toate cele 11 facultăţi din componenţă.

Oferta instituţiilor de învăţământ este dublă faţă de numărul elevilor care au promovat bacalaureatul. În Dolj, sunt 700 de absolvenţi, care vor concura pe 270 de locuri finanţate de la buget şi 1.243 de locuri la taxă. Candidaţii romi au 13 locuri la buget alocate pentru ei, care au rămas neocupate după prima sesiune. Facultăţile au început recrutarea studenţilor, fiecare având propriul calendar pentru înscrieri. La majoritatea, ultima zi de depunere a dosarelor este 19 septembrie. Excepţie face Facultatea de Agricultură şi Horticultură, care pentru cele 12 locuri disponibile la specializarea agricultură a prelungit perioada de depunere a dosarelor până pe 21 septembrie.

Facultăţile cu cele mai multe locuri la buget

Cele mai multe locuri disponibile sunt la Facultatea de Ştiinţe Exacte, care are 97 de locuri la buget şi 181 la taxă, dispuse pe domeniile Chimie, Fizică, Informatică, Matematică, Ştiinţe ale Mediului. Pe acelaşi loc se află şi Facultatea de Inginerie Electrică, care are la buget 134 de locuri la specializările: Inginerie electrică şi calculatoare, Sisteme electrice, Electromecanică, Inginerie energetică, Ingineria mediului, Inginerie aerospaţială, Ştiinţe inginereşti aplicate, Inginerie electrică şi 24 de locuri taxă. Admiterea se face pe baza mediei de la bacalaureat. Locuri libere sunt şi la Facultatea de Drept şi Administrarea Afacerilor, însă numai la taxă. La domeniul Drept sunt scoase la concurs zece locuri la taxă, la domeniul Ştiinţe Administrative, secţia Asistenţă managerială şi secretariat sunt disponibile 53 de locuri.

Economia are 400 de locuri la taxă

La polul opus, cu cele mai multe locuri la taxă este Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, care dispune de 200 de locuri la toate domeniile de studii din Craiova şi alte 200 la sediul de la Drobeta Turnu Severin. Au rămas locuri libere însă şi la buget. La Universitatea din Craiova, la domeniul Finanţe sunt disponibile zece locuri la buget, la specializarea Finanţe Bănci şi cinci la Economie şi afaceri internaţionale, pentru care înscrierile se vor derula până pe 15 septembrie.

Interviu doar la Teologie

Admiterea la studii de licenţă se face, în general, pe baza mediei de la bacalaureat. Interviul a fost menţinut doar la Facultatea de Teologie Ortodoxă, în vederea verificării aptitudinilor vocaţionale. Pentru această sesiune mai sunt disponibile doar opt locuri la buget şi șapte la taxă, la specializarea Artă sacră. Înscrierile se vor face până vineri, 14 septembrie, iar proba eliminatorie se va desfăşura săptămâna viitoare, pe 17 septembrie.
Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, tot cu specializări vocaţionale, a renunţat însă la evaluarea suplimentară la această sesiune. Concursul va fi doar pe bază de dosar. Candidaţii vor avea de ales între 83 de locuri cu taxă la specializarea Educaţie fizică şi sport şi 25 de locuri cu taxă la Kinetoterapie şi motricitate specială. De asemenea, la Drobeta Turnu Severin au fost scoase la concurs 40 de locuri la Educaţie fizică şi sport şi 50 de locuri cu taxă la Kinetoterapie şi motricitate specială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS