17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA marchează 11 ani de la atentatele din 2001

SUA marchează 11 ani de la atentatele din 2001

Americanii marchează, azi, împlinirea a 11 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, într-o atmosferă de relativă sobritate, notează AFP, citată de agerpres.ro. Principala ceremonie este prevăzută la Ground Zero, locul în care se ridicau, la New York, turnurile gemene ale World Trade Center. Ca în fiecare an de la această dramă, acolo vor fi citite numele celor aproximativ 3.000 de persoane care şi-au pierdut viaţa la New York, Washington şi Shanksville, în Pennsylvania. 

Tot ca în fiecare an, câteva minute de reculegere vor marca momentele în care cele două avioane de linie au lovit turnurile World Trade Center şi când acestea s-au prăbuşit.
Totuşi, în acest an, nici primarul New York-ului, Michael Bloomberg, nici altă personalitate politică de prim plan nu vor lua cuvântul, cum s-a întâmplat în 2011, la împlinirea a zece ani de la catastrofă.
Preşedintele american, Barack Obama, şi soţia sa, Michelle, vor păstra un moment de reculegere în afara Casei Albe, după care vor vizita memorialul Pentagonului. Vicepreşedintele Joe Biden va merge, la rândul său, la Shanksville, în Pennsylvania, locul unde s-a prăbuşit avionul ce efectua cursa 93 a United Airlines şi ai cărui pasageri rezistaseră piraţilor aerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS