17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul JAI , în cadrul căruia urma să se decidă aderarea României la Schengen, ar fi fost anulat

Consiliul JAI , în cadrul căruia urma să se decidă aderarea României la Schengen, ar fi fost anulat

Consiliul JAI care ar fi trebuit să aibă loc săptămâna viitoare a fost anulat, din cauza lipsei de consens privind aderarea României și Bulgariei la Schengen, Germania și Belgia alăturându-se poziției Olandei, susțin surse europene, citate de NewsIn. Având în vedere că aderarea celor două țări la Schengen era singurul punct pe agendă, dar nu s-ar fi ajuns la nici o decizie, s-a decis anularea Consiliului JAI. Astfel, următorul Consiliu va avea loc la 25 octombrie. De la Consiliul European din martie, când s-a decis ca aderarea României și Bulgariei să fie dezbătută la Consiliul JAI din septembrie, ca urmare a opoziției Olandei față de primirea acestor țări, au apărut însă noi evenimente care au dat agenda peste cap.

Pe lângă Olanda, acum se opun aderării și Belgia – în contextul alegerilor locale din octombrie – și Germania, care a transmis, de altfel, semnale în acest sens prin declarațiile ministrului de interne Hans-Peter Friedrich, care și-a exprimat scepticismul în legătură cu aderarea României și Bulgariei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS