16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe mai promite Olguţa?

Ce mai promite Olguţa?

Primarul Craiovei a anunţat ieri într-o conferinţă de presă că nu are de gând să „dezerteze“ din funcţia de edil-şef al municipiului nici pentru un post de ministru în guvern şi nici pentru un fotoliu de parlamentar. În schimb, a dat asigurări că vrea să rămână în fruntea urbei în următorii patru ani.
„Vreau să vă infirm zvonul care circulă prin oraş, cum că m-am speriat de primărie şi vreau să fug în parlament sau, eventual, ministru. Nu este nimic adevărat. Cei care mă cunosc ştiu foarte bine că, dacă m-am înhămat pe o perioadă de patru ani, voi rămâne aici şi-mi voi finaliza proiectele“, a spus Olguţa Vasilescu.

Locuinţe şi locuri de muncă

Cu această ocazie, primăriţa şi-a reiterat în faţa ziariştilor o serie de promisiuni cu iz mai mult sau mai puţin electoral. Este vorba în primul rând de adăpostul pentru câini, dar şi de „construirea celor două cartiere de locuinţe, care trebuie să înceapă în mod obligatoriu anul viitor“.
„Este vorba de 2.000 de locuinţe sociale, pentru care avem deja cereri, şi este vorba de cartierul de locuinţe pentru tineri. Deocamdată, am făcut rost de teren. Unul dintre cartiere va fi construit pe baza RAT-ului din cartierul 1 Mai (se pare că este vorba de fosta autobază a RAT Craiova, unde se află în prezent târgul de vechituri – n.r.) – avem acolo utilităţile trase deja – şi al doilea teren este pe Caracal, la fosta unitate militară (negocieri  demarate, de fapt, de fosta conducere a primăriei -n.r.). În privinţa acestuia suntem încă în discuţii avansate cu Ministerul Apărării Naţionale, astfel încât să nu le cedăm numărul de locuinţe pe care l-au cerut prin contract, adică 50% din total. I-am explicat domnului ministru al apărării că şi să vreau să-i dau 1.000 de locuinţe din cele 2.000 pe care le vom construi acolo, nu va avea dânsul cum să le acopere pentru că nu sunt atâtea cereri din partea militarilor. Renegociem, aşadar, acest contract“, a declarat ieri Lia Olguţa Vasilescu.
Primăriţa a amintit şi de cele 20.000 de locuri de muncă promise, susţinând că a creat cel puţin 600 de astfel de noi locuri de muncă.
„Eu vreau să mă ocup foarte mult de atragerea investiţiilor, a investitorilor. Mă bucur să constat că o singură firmă de construcţii a angajat 400 de craioveni în ultima lună“, a spus primăriţa, fără să dezvăluie şi despre ce firmă e vorba.
„Mă întreabă foarte mulţi unde sunt locurile de muncă promise. Sunt, încep să se vadă! 400 în construcţii, despre care am spus, alte 200 la policlinici pe care le-am autorizat să funcţioneze“, a explicat Olguţa Vasilescu în aceeaşi conferinţă de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS