22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de persoane, depistate în urma cooperării Schengen în ultima săptămână

Peste 100 de persoane, depistate în urma cooperării Schengen în ultima săptămână

Peste 100 de persoane şi 30 de autoturisme, semnalate în Sistemul Informatic Schengen (SIS), au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi partenerii străini în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul IGPR, informează NewsIn.

În perioada 1- 6 septembrie, autorităţile de aplicare a legii din România au localizat, pe teritoriul ţării noastre, ca urmare a consultării Sistemului Informatic Schengen şi a schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Birourilor SIRENE, 63 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în SIS, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
Astfel, poliţiştii români au pus în aplicare 12 mandate europene de arestare şi au depistat 26 de persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.
Totodată, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare au fost identificate, pe teritoriul României, 27 de autoturisme căutate de către autorităţile statelor membre Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale.
Potrivit sursei citate, 42 de persoane căutate de Poliţia Română au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor. Dintre acestea, cu ajutorul informaţiilor trimise de poliţiştii români prin intermediul Biroului SIRENE, 32 de persoane urmărite de România în baza unui mandat european de arestare au fost arestate în statele membre. De asemenea, 3 autovehicule semnalate în vederea indisponibilizării, au fost gasite de partenerii străini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS