22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExportul de produse agroalimentare a sporit în primele cinci luni cu 23%

Exportul de produse agroalimentare a sporit în primele cinci luni cu 23%

Exporturile româneşti de produse agroalimentare au crescut în primele cinci luni cu 23%, la 1,46 miliarde euro, în timp ce importurile au scăzut cu 1%, la 1,77 miliarde euro, informează NewsIn, citând datele furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) .

În primele cinci luni din 2011, exporturile româneşti de produse agroalimentare erau în valoare de 1,19 miliarde euro, în timp ce importurile însumau 1,79 miliarde euro.
România a exportat în primele cinci luni ale acestui an produse agroalimentare în valoare de circa 1,04 miliarde euro în ţările din Uniunea Europeană, faţă de 922,2 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. În ceea ce priveşte exporturile extracomunitare, acestea s-au cifrat în primele cinci luni la 420,64 milioane euro, faţă de 268,4 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor MADR.
În primele cinci luni ale acestui an, România a importat produse agroalimentare din ţările UE în valoare de aproximativ 1,42 miliarde euro, faţă de 1,4 miliarde euro în acelaşi interval al anului trecut. În ceea ce priveşte importurile din afara Uniunii Europene, în primele cinci luni acestea au fost în valoare de 359,5 milioane euro, faţă de 382,63 milioane euro în acelaşi interval din 2011.
Uniunea Europeană este principalul partener în comerţul agricol al României. Astfel, în primele cinci luni livrările de produse agroalimentare către această destinaţie au avut o pondere valorică de 71%, iar achiziţiile din statele membre UE au deţinut 80%, se arată în datele MADR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS