12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 30 de infracţiuni şi peste 30 de abateri contravenţionale, depistate de poliţiştii de la trasporturi

Aproape 30 de infracţiuni şi peste 30 de abateri contravenţionale, depistate de poliţiştii de la trasporturi

Aproape 30 de infracţiuni şi peste 30 de abateri contravenţionale au fost depistate de poliţiştii de la trasporturi, în urma unor controale la societăţi comerciale care se ocupă cu deşeurile reciclabile feroase şi neferoase, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), citat de NewsIn. În primele zile din septembrie, Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR a coordonat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite privind colectarea şi valorificarea deşeurilor reciclabile feroase şi neferoase.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 432 de societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi de colectare/valorificare a deşeurilor reciclabile feroase şi neferoase. Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au întocmit 18 dosare penale în care sunt cercetate 29 de infracţiuni.
De asemenea, au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.400 lei.
Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat 800 kg. fier vechi, 410 kg. cupru, 72 kg.aluminiu, 9 kg.inox şi 125 kg componente de la infrastructura feroviară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS