13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgram prelungit pentru încasarea impozitelor

Program prelungit pentru încasarea impozitelor

Fiscul craiovean a decis să prelungească programul de lucru la ghişee, pentru a le permite contribuabililor să-şi plătească taxele şi impozitele.
„Având în vedere că luna septembrie este ultima în care impozitele şi taxele aferente acestui an fiscal pot fi achitate fără penalităţi, am decis să suplimentăm programul de lucru cu publicul la sediul din Piaţa Centrală. De două ori pe săptămână – marţea şi joia – programul ghişeelor va fi prelungit cu încă două ore, adică în loc să închidem la ora 16.00, vom fi disponibili pentru cetăţeni până la ora 18.00“, a anunţat Sorin Marcu, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Municipiului Craiova.
Noul program prelungit va intra în vigoare începând de marţi, 11 septembrie.
Până la această dată s-au încasat circa 75% din veniturile prognozate pe anul 2012 având ca sursă impozitele şi taxele craiovenilor. Nivelul încasărilor este oarecum similar cu anul trecut, însă numărul de plătitori e posibil să fie crescut, din moment ce taxele şi impozitele au fost reduse cu circa 5% faţă de nivelul anului 2011.
O scădere s-a înregistrat și la încasările din taxa de parcare. Faţă de anul trecut, când 11.500 de craioveni cu maşini înmatriculate în alte localităţi sau în alte ţări au cumpărat viniete de parcare pentru Craiova, în cursul acestui an doar 7.000 de astfel de posesori de autovehicule au achiziţionat viniete de parcare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS