22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateManţog şi Vulpe beneficiază de puncte-credit la puşcărie

Manţog şi Vulpe beneficiază de puncte-credit la puşcărie

Politicienii Ionel Manţog şi Ion Vulpe beneficiază de punctecredit pentru activităţile pe care le prestează în cadrul Penitenciarului din Târgu Jiu. Începând cu 1 septembrie, la Penitenciarul Târgu Jiu a început implementarea unui sistem de creditare a persoanelor private de libertate la activităţi şi programe de educaţie, asistenţă psihologică şi socială, la activităţi productive, precum şi în situaţii de risc. Pentru fiecare activitate depusă sau program în care se va implica, fiecare participant va beneficia de un număr de credite în funcţie de natura şi complexitatea activităţii sau programului. Raluca Niţoiu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Târgu Jiu, a declarat că, în cazul în care deţinuţii au abateri disciplinare, aceştia vor fi penalizaţi prin scăderea numărului de credite, în funcţie de gravitatea şi natura abaterilor comise.

Primesc recompense în funcţie de credite

Începând cu 1 decembrie, penitenciarul va realiza o evaluare a situaţiei fiecărui deţinut în funcţie de valoarea punctelor-credit acumulate. Cei cu număr mare de credite vor beneficia de recompense, în conformitate cu prevederile legale.
„Acordarea recompenselor este realizată respectând cadrul legal, însă acumularea creditelor va fi o condiţie necesară pentru formularea propunerilor de recompensare a persoanelor private de libertate. Prin aplicarea sistemului de credite se urmăreşte asigurarea unui sistem unitar, previzibil, care responsabilizează persoanele private de libertate, prin implicarea în activităţi educaţionale, de asistenţă psihologică şi socială, în activităţi lucrative, precum şi evitarea unor situaţii de risc“, a menţionat subcomisarul de penitenciare Raluca Niţoiu. Ionel Manţog şi Ion Vulpe au fost condamnaţi pentru corupţie, în dosarul strămutaţilor de lux, şi îşi ispăşesc pedeapsa la Penitenciarul din Târgu Jiu. În funcţie de activităţile la care participă în spaţiul de detenţie sau în afara acestuia, deţinuţii beneficiază de un sistem de recompense şi de reducerea zilelor de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS