13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTimofti refuză iniţirea unui referendum vizând aderarea Republicii Modova la Uniunea Euroasiatică

Timofti refuză iniţirea unui referendum vizând aderarea Republicii Modova la Uniunea Euroasiatică

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, respinge inițiativa privind organizarea unui referendum pentru aderarea Chișinăului la Uniunea Euroasiatică, informează NewsIn.

Un grup de iniţiativă a cerut președintelui Nicolae Timofti organizarea referendumului în vederea aderării R. Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, după ce Comisia Electorală Centrală de la Chișinău a constatat că 85% dintre semnăturile strânse în acest scop au fost false. ”Şeful statului consideră inoportună iniţierea referendumului, iar un temei serios şi decisiv este decizia CEC”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Vlad Ţurcanu.
Președintele Nicolae Timofti consideră că ”tema propusă pentru referendum contravine vectorului european” al R. Moldova, stabilit de cetăţenii cu drept de vot la ultimele alegeri parlamentare şi asumat de actuala coaliţie de guvernare ca un proiect strategic naţional de dezvoltare, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Președinției de la Chișinău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS