19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest spontan la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Protest spontan la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au declanşat un protest spontan azi, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit încă salariile, dar şi pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă combinatul, informează NewsIn.

Aproximativ 200 de salariaţi ai combinatului Oltchim au declanşat în această dimineaţă un protest spontan, nemulţumiţi se situaţia în care se află combinatul, ca urmare a opririi tuturor instalaţiilor, generată de sisterea energiei electrice neplătite.
“Combinatul nu a mai putut plăti energia electrică, prin urmare a fost sistată livrarea şi toate instalaţiile sunt oprite”, a declarat Mihai Diculoiu, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim. Acesta a mai spus că acţiunile de protest vor continua zilnic, pană cand Guvernul se va pune în practică măsurile promise. „Cerem acordarea de către statul român a unei garanţii de performanţă pe baza căreia Oltchim să poată contracta 40 milioane euro necesari pentru asigurarea capitalului de lucru şi solicităm majorarea capitalului social, prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS deţinută la societate, măsură la care s-a renunţat în ultimul moment prin schimbarea bruscă a procedurilor de privatizare”, a declarat Diculoiu.
Cei 3.400 de salariaţi ai companiei nu şi-au primit nici salariile şi nici bonurile de masă de două luni. La ora actuală, datoria Oltchim către AVAS şi Electrica este de 1,8 miliarde lei .
Iniţial, protestul a fost declanşat de liderii de sindicat de la Oltchim, care au oprit activitatea în semn de protest faţă de tergiversarea luării unei decizii în privinţa situaţiei combinatului şi au solicitat ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea. Ulterior, angajaţi din aproape toate secţiile au ieşit să protesteze. Protestatarii spun că au fost informaţi de liderul sindicatului Oltchim că directorul general al combinatului, Constantin Roibu, şi-ar fi înaintat demisia marţi pentru că aşa i s-ar fi cerut.
Angajaţii care protestează la Oltchim scandează şi împotriva liderului de sindicat, Mihai Diculoiu, cerându-i demisia. Salariaţii spun că sunt decişi să protesteze zilnic între orele 15 – 17, până când problemele se va rezolva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS