13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstantin Roibu a demisionat din funcţia de director general al Oltchim

Constantin Roibu a demisionat din funcţia de director general al Oltchim

Constantin Roibu şi-a prezentat demisia, începând cu data de astăzi, din funcţia de director general al Oltchim, precum şi din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al companiei, se arată într-un raport transmis astăzi Bursei, informează NewsIn. Constantin Roibu se afla la conducerea Oltchim din 1991.

Decizia a fost luată în urma propunerii şefului OPSPI, Remus Vulpescu, de înlocuire a managementului Oltchim, ca o condiţie a asigurării capitalului de lucru pentru funcţionarea instalaţiilor societăţii şi acordarea salariilor către angajaţi, precum şi a lipsei de dialog între şeful OPSPI şi managementul Oltchim.
Împreună cu Roibu au demisionat alţi 16 directori din cadrul companiei.
Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea şi de la Divizia Petrochimică Bradu Oltchim din Piteşti au declanşat un protest spontan miercuri, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit încă salariile, dar şi pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă combinatul.
Cei 3.400 de salariaţi ai companiei nu şi-au primit nici salariile şi nici bonurile de masă de două luni. La ora actuală, datoria Oltchim către AVAS şi Electrica este de 1,8 miliarde lei .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS